Ga terug
–+ servings
Sticky gochujang gehaktballen
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Sticky gochujang gehaktballen

Sticky gochujang gehaktballen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Sticky gochujang gehaktballen
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 el sojasaus
  • 1 el gochujang
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl geraspte gember
  • peper en zout

Voor de saus

  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el gochujang
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 50 ml water

Verder

  • sesamzaad en bosui

Instructies

  • Kneed het gehakt door met het ei, de paneermeel, gochujang, knoflook en gember en breng op smaak met peper en zout. Rol gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
  • Bak in een koekenpan rondom aan tot goudbruin en gaar.
  • Meng in een steelpan de donkerbruine basterdsuiker, gochujang, sojasaus, honing en water. Verhit tot alles goed gemengd is.
  • Voeg toe aan de pan met gehaktballen, rol de gehaktballen voorzichtig door de saus. (is de pan heet en dikt de saus snel in dan kan je nog een beetje extra water toevoegen)
  • Dien de gehaktballen met de saus op met witte rijst en groenten. Garneer je gerecht met sesamzaadjes en bosui.